Monday, May 20, 2019

A nemzetközi fuvar tudománya

                                               A nemzetközi fuvar folyamatának kidolgozása

          Az európai gazdaság egyik legfontosabb szolgáltatása a nemzetközi fuvar kedvező áron megvalósított formája, hiszen ez a cég képes rendkívül magas színvonalon kivitelezni a nemzetközi fuvarozás ezen formáját. Jól tudjuk, hogy ez a szolgáltatás nélkülözhetetlen, ennek hiányában pillanatok alatt összeomlana a gazdaság működése. Szóval nagy szükség van rá, olyan dolgokat segít mint az élelmiszer alapanyagok elszállítását a gyárakba, majd a kész termékeket a boltokba, így hozzájárulva a mindennapjaink normális működéséhez. 
      A nemzetközi fuvar nagyrészt kamionos szállítás formájában történik. Az árut raklapokra pakolják, majd ezeket targoncával felpakolják a kamionokra, kitöltik a szükséges dokumentumokat és mar indulhat is a nemzetközi fuvar az akár több országon átívelő útjára, amin sok viszontagság zavarhatja, ilyen lehet a rossz időjárás, rossz látásviszonyok a havazás miatt, vagy veszélyes jeges útpálya, de akár nyáron a hatalmas melegben az aszfalt megolvad és a nagy járművek súlyától nyomvályúk alakulhatnak ki, amik különösen nagy sebességnél jelentenek hatalmas veszélyt a rakományra. Lehetnek ezeken kívül balesetek, amik közvetlenül önmagukban nehezítik a nemzetközi fuvar megérkezését, vagy közvetetten érintik, amikor az adott útszakasz teljes lezárása miatt a kamion jókora kitérőre kényszerül, ami természetesen jelentős kését, több üzemanyagfogyasztást és más bosszúságot okoz. Jól látható, hogy milyen nehéz egy fuvarszervező dolga, meg kell szervezni a nemzetközi fuvar teljes útját úgy, hogy már jó előre figyeljen az esetleges útfelújításokra és más akadályokra, hogy pontosan ki tudja számítani, melyik lesz a legbiztonságosabb és leggazdaságosabb útvonal a szállítmány számára. Ezeknek a folyamatoknak az ideális megkomponálásában elévülhetetlen érdemeket szereznek nap mint nap egy debreceni cégnek a nemzetközi fuvarozásban mérhetetlen gyakorlati tudással felvértezett munkatársai. Ezt a sok szállítmányozási ismeretet nem lehet egy szemvillanás alatt elsajátítani, ehhez bizony hosszú évek kemény és verejtékes munkája kell, míg egy speditőr szert tesz arra a nagy tudásra, amit az iskolapadban, vagy a főiskolán nem lehet megtanulni, persze ez a fajta képzettség is elengedhetetlen, de az évek tapasztalata azt mutatja, hogy a legtöbb ismeretet amit egy tökéletes nemzetközi fuvar igényel azt csak a gyakorlatban lehet megfelelően elsajátítani. 
       A legtöbb ember azt hiszi, hogy minden megbízásra rögtön lehet szállítójárművet találni, s bár Európa a második legkisebb kontinens, de a gyors nemzetközi szállítmányozás szempontjából mégis hatalmas, mert a tízmillió négyzetkilóméteren nehéz olyan járatot találni, amelyik oda-vissza megpakolható. Persze ez a legnépszerűbb viszonyaltokon mint Németország, Anglia legnagyobb városai mindig könnyen sikerül, de akkor ha a résszállítmányok csak néhány száz kilóméterrel arrébb esnek a legjobb útvonaltól, akkor már kérdésessé válik, hogy megéri e kitérőt tenni a szállítmány felvételéért, így nem éri meg vállalni ezt a nemzetközi fuvat. Természetesen a legjobb szakemberek, mindent megtesznek, hogy megtalálják a megfelelő útvonalat, ami lehetővé teszi, hogy több nemzetközi fuvar is kivitelezhető legyen egy szállításon belül, persze itt még nem ér véget a történet, mert visszaúton is meg kell tölteni a kamiont, azért hogy tényleg nyereséges legyen az adott szállítás. Ezért fontos bevetni minden kapcsolatot és sok ügyféllel rendelkezni, hogy mindez könnyen megoldható legyen.
Az előbbiekben láthattuk, mik azok az elemek, amik fontosak ahhoz, hogy a nemzetközi fuvar nagyon jó árakon váljon elérhetővé minden megrendelő számára. Amennyiben ez a kis leírás felkeltette az érdeklődését, akkor bátran keresse a debreceni cég munkatársait, akik nagy lelkesedéssel válaszolják meg a felmerülő kérdéseket és versenyképes árat kínálnak a kívánt szállításra.
         Még néhány dolog amire érdemes odafigyelni! Vannak olyan fuvarozók, akik képesek ingyenes email címet használni, ami finoman szólva sem tűnik professzionálisnak. Továbbá az is jó, ha van egy honlap is nem csak valamelyik üzleti hirdetési oldalon szerepel a társaság. Persze a legfontosabb mindig a hozzáállás és a megbízhatóság, mert ezek kellenek a legjobban ahhoz, hogy a nemzetközi szállítmányozás gyümölcsöző együttműködés legyen két cég között. Ennek a jó kapcsolatnak a kialakítása rugalmasságot és jóindulatot igényel, mert minden ügyfélnek más és más a szempontja az üzletmenet kialakításánál. Gondoljunk csak arra, hogy van olyan cég, aminek csak évente néhányszor van szüksége alapanyagokra a gyártáshoz és ezt inkább egyben több kamionnal szeretnék lebonyolítani, lehetőleg igen kedvező áron. Olyanok is vannak, akiknek a gyártás jellegéből adódóan inkább hetente és esetleg csak részfuvarokra van szükségük, ezért a fuvarszervezőnek mindig pontosan az igényekhez kell alakítania a szállítmányozás folyamatát teljes egészében. Mint jól tudjuk nem mindegy, hogy nagy mosollyal az arcunkon nyugtázzuk, hogy a nemzetközi fuvar időben, jó áron és épen érkezik meg ahová kell
          A nemzetközi szállítmányozás résztvevői között kényes egyensúly áll fenn, amit általában a tapasztalt és jól képzett speditőrök tartanak fenn. Ugyanis több szereplő sajátos igényeit kell egyszerre figyelembe venni. Egyrészről van a gyártó, aki legyártja a terméket, aztán lehet szerepe egy raktározási cégnek, amelyik átveszi az áruk a gyártótól, ez lehet akár egy multinacionális cég leányvállalata is, tehát a raktározó tárolja az árut addig amig a fuvarszervező, vagy szállítmányozó cég megszervezi a nemzetközi fuvar minden elemét, ezután megérkezik a fuvarozó és felrakodják a rakományt a járműre, majd a fuvarozó átszállítja az árut a fuvarszervező hathatós közreműködésével a célhelyre. Ezután a fuvarszervező kezdheti törni a fejét, hogy hogyan töltse meg a kamiont a visszafelé vezető útra, persze optimális esetben ez már jó előre megoldott dolog. 
        Néhány szót ejthetünk még arról is, hogy milyen áruk lehetnek a nemzetközi szállítmányozás tárgyai. Lehetnek akár olyan apró dolgok is mint a csavar, amit szállíthatnak ömlesztve, vagy méret szerint külön becsomagolva azért, hogy később ne kelljen hosszadalmas munka során különválogatni.
Lehet akár folyékony árut is szállítani, de ehhez már speciális tartályos kocsik kellenek. A folyékony áruk között lehetnek élelmiszerek (tej, növényi olaj, ételecet és sok más), vagy lehetnek vegyszerek, oldószerek, savak, lúgok, természetesen mindegyikhez külön speciális kocsi szükséges a közlekedésbiztonság teljes garantálásához. Az ételalapanyagokat tekintve lehet gabona is, amit szintén speciális tartályos kocsiban szállítanak, vagy megfelelő támfalas kiegészítéssel akár ponyvás kocsin is. 
        Eddig csak egy kis részét érintettük a szállítható tárgyaknak, mert a az ipar számára szükséges gépeket is el kell szállítani a gyárakba, ezen kívül nemzetközi fuvar tárgya lehet még sok más gép, ami nem a gyártásban vesz részt hanem kültéri munkafolyamatok végzésében, mint például a mezőgazdaság, vagy az építőipar számára nélkülözhetetlen mezőgazdasági gépek, vagy olyan munkagépek, mint az úthenger, markoló vagy más földmunkagépek. 
         A nemzetközi fuvarozás egyáltalán nem egyszerű munka, mert állandó nagyfokú koncentrációt kíván meg a fuvarszervezőktől a munkaidő minden percében és olykor még azon kívül is, ezért fontos tudni, hogy a rutinos fuvarszervezőket jól meg kell fizeni, mert nem könnyen bukkanunk rájuk a nemzetközi szállítmányozás területén.
        Ezzel a részletesebb leírással próbaltam meg könnyebbé tenni a döntést, hogy hogyan válasszunk okosan szállítmányozó céget, remélem sikerrel jártam.

10 comments:

  1. Itt tényleg meg lehet találni mindent, ami egy nemzetközi fuvar sikeréhez szükséges. Megosztom ismerőseimmel az itt látott hasznos információt, hogy mindenki számára segítséget nyújtson, aki a nemzetközi fuvarozás, vagy nemzetközi szállítmányozás iránt érdeklődik.

    ReplyDelete
  2. Nagyon örülök, hogy végre valaki ilyen jól leírta a nemzetközi fuvar sajátosságait és mindent, ami a nemzetközi szállítmányozás kérdéskörét érinti. Tetszik a leírás részletességes és precizitása!

    ReplyDelete
  3. A cikk nagyon sokat segített abban, hogy megtaláljam azt a szállítmányozót, akinél tényleg olcsó és jó a nemzetközi fuvar. Havi rendszerességgel adok megbízást nemzetközi fuvarozás teljesítésére és nagyon hasznos volt a választáshoz az, amit ebben a cikkben olvastam.

    ReplyDelete
  4. Get Daily result of lottery sambad, https://lotterysambadtoday.co.in/ best website to check lottery resutl time to time.

    ReplyDelete
  5. Dhankesari live or Dhan Kesari today results available for free. So, Stay tuned with the result of the online lottery sweepstakes. Also, The state lottery is one of the largest and most widespread lotteries around West Bengal. Also, Continue inviting your friends to our website

    ReplyDelete
  6. very high quality and useful content .keep sharing such informative informationMovers

    and Packers Services

    ReplyDelete
  7. This blog is super worthy for me. thanks for sharing this with us. Lottey Sambad is a good game to play in India.
    Aiditi Malhotra

    ReplyDelete
  8. Altadefinizione, film e serie tv streaming in alta definizione online.Guarda HD Streaming senza registrazione.Altadefinizione nuovo sito e dominio

    Altadefinizione

    Guarda HD Streaming

    film e serie tv streaming

    ReplyDelete